Следвайте Гласове в ПП са поели ангажимент за намаляване на въглеродните

...
Следвайте Гласове в ПП са поели ангажимент за намаляване на въглеродните
Коментари Харесай

ПП ликвидират родната енергетика, защото имат своя гигантски бизнес план, свързан с възобновяемите източници на енергия

Следвайте " Гласове " в 
Политическа партия са поели ангажимент за понижаване на въглеродните излъчвания в нашата енергетика с 40% до края на 2025 година Експерти пресмятат, че това значи да унищожаваме 75% от въглищните централи в България –  два пъти повече мощ от загубата на първите четири блока на АЕЦ „ Козлодуй “. В момента България изнася електрическа енергия за милиарди евро годишно в Югоизточна Европа. 

Въпросът е за какво Политическа партия са решили да унищожават българската енергетика тъкмо в най-сложното време на война и сегашни и задаващи се енергийни рецесии?! ЕС има решение да реализира неутрална към климата стопанска система до 2050 година Заради рецесията с силата, обаче, Германия, която планираше да спре изцяло производството на електрическа енергия от въглища до 2038 година, и да закрие нуклеарната си енергетика, промени остро енергийната си тактика. Германия приведе въглищни централи от запаса, някои от които доста мощни. Има желание и да удължи живота на трите си атомни централи. 
Но Кирил и Асен бързат с ангажимент за понижаване на излъчванията до 2025-а. През 2025 година, когато ще закрием нашите мощности, четири блока на АЕЦ „ Аккую “ в Турция ще бъдат пуснати в употреба. „ Аккую “ е благосъстоятелност на дъщерно сдружение на „ Росатом “. Ще стане турска благосъстоятелност, откакто се изплати от производството на електрическа енергия. България ще освободи пазарен дял в Югоизточна Европа за руснаци и турци, и от експортьор на ток ще се трансформира във вносител.
У нас се бърза със закриването на „ мариците “, тъй като Политическа партия имат своя великански бизнес проект, обвързван с възобновимите източници на сила. Помните скандалния меморандум за 1 милиард $ с две странни компании Gemcorp и IP3. Направете си труда да разгледате уеб сайтове на тези компании, и ще разберете, че Политическа партия ни оферират голяма скица, за която си коства да стачкуват на площада. Те не желаят държавно управление. Те желаят избори, като се надяват изборите да ги създадат първа политическа мощ и да им дадат опция да придвижват без проблеми своя неповторим бизнес пакет за милиарди. Закриване на мините, рекултивация на терена за няколко милиарда от страната, инвестиция към милиард в слънчеви панели, само че с цел да може този вложител да печели повече и инвестицията да се изплати по-бързо, трябва да се построи и голямо оборудване за акумулатори, подкрепено финансово от Европейски Съюз. Батериите ще съхраняват силата, когато тя е с най-ниска цена, с цел да може да се продава в часовете с най-висока цена. Вкусно, нали? 

Въртят се едни милиарди като виенско колело из мозъците на Кирил и Асен. А това, че унищожаваме цялостен бранш и отстъпваме пазарен дял в износа на електроенергия; това, че изхвърляме на улицата десетки хиляди хора и ги вършим безработни тъкмо по време на война; това, че и стопанската система на целия Старозагорски район, който е извънредно резистентен и е на второ място по Брутният вътрешен продукт, ще бъде сложена на трупчета в миг на най-голяма неустановеност в интернационалните отношения; това, че Европа е допустимо да бъде принудена заради енергиен недостиг да отсрочи амбициозната си стратегия за въглеродна индиферентност – всичко това за Кирил и Асен не е значимо, те са брокери на планове.
Енергийната сигурност на България няма да пристигна с акумулатори за слънчева сила. И всеки мислещ политик знае това. Енергийната сигурност на България изисква построяването най-малко на още един нов блок, да вземем за пример AP 1000 на Westinghouse на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “, тъй като базова сила се създава от вецове, тецове и атомни централи. Вятърът и слънцето не са базова сила. Закрихме 3 и 4 блок на АЕЦ „ Козлодуй “ след изхарчени стотици милиони за модернизиране. За да има съображение страната ни подсигурява облагата на така наречен „ американски централи “, като се задължи да изкупува закрепени количества електрическа енергия по закрепени цени за закрепено време. Понякога цените се оказваха два пъти над пазарните. Договорите с тези централи изтичат през 2024 и 2026 г. Дано Политическа партия да не докарат нещата до такава степен, че да би трябвало да изплащаме и неустойки за нарушение на договорите, директно преди приключването им.
Хубаво е да се знае, че през 2021 година построените въглищни централи в Китай компенсират извеждането на въглищните централи в целия останал свят. В същото време водещите банки и застрахователни компании в Съединени американски щати наемат лобисти, които да предизвикват бизнесите, подвластни от изкопаеми горива. Сред първите пет банки в Съединени американски щати: Bank of America е наела лобисти за изкопаеми горива в 10 щата; Wells Fargo, четвъртата по активи финансова институция в Съединени американски щати, е наела лобисти в девет щата; Citigroup, третата по значение и размер банка в Америка, работи с лобисти в седем щата. Този лист демонстрира, че хиляди компании, които са наранени от Споразумението за климата, не престават да предизвикват използването на изкопаеми горива. Ние ли, най-бедната страна в Европейски Съюз, сме най-пъргавите и най-незачитащите интереса си, че взехме решение рано-рано да се разделим с ТЕЦ-овете?! 
Полша съобщи, че ще разполага с въглищните си централи до 2049 година България съставлява едвам 1,5% от въглеродния отпечатък на Европа. Като понижим излъчванията си с 40% и банкрутираме въглищните си централи, Европа ще завоюва 0,6% по-малко излъчвания. Тоест България има учредения да се пребори за отсрочване въз основата на своята маловажност, само че тя избързва със закриването. За да може краткотрайни жители на политиката като Политическа партия, които нямат задръжки, да прокарат своите лобистки решения, които да спрат тока на страната и в директния, и в преносния смисъл. В момента митингите за хартиената бюлетина се използват от Политическа партия за повсеместен окоп, за кресливо прикритие за всичките им провали и удари по стабилността на страната – задлъжняване с високи лихви, закриване на част от енергетиката, далавера с доставките на газа и необразовано ръководство на енергийната вероятност, липса на надзор върху инфлацията, използването на бюджетирането за предизборни цели, прилагане на силовия запас на страната за персонална кавга (ареста на Борисов), невежи ходове в дипломацията и прочие парадокси, които събирателно разграждат страната. 
А може би такава е задачата – хаотизиране на територията и подготовката й за цялостен надзор извън, тъй като една слаба, нестабилна национална власт, която зависи от голям брой друго следени играчи, не може да оказва никаква рационална опозиция, когато е сложена под напън извън. Тя бива шантажирана през самите политически сътрудници, колкото по-несъстоятелни, толкоз по-удобни за приложимост. 
 
Източник: БНР
 
 
 
19 Ное 202289518 Ное 2022409217 Ное 2022730215 Ное 2022815314 Ное 2022367111 Ное 20226334КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022168419 Ное 20229418 Ное 2022125024 Sep 20222798
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР